Vi sitter mer stille nå enn noen gang tidligere. Mens studenter stadig tar lengre utdannelser og sitter stadig flere år på lesesalen innebærer også flere og flere jobber å sitte 8 timer foran en datamaskin. Å ikke bevege seg nok er ikke bra for hverken muskler eller blodsirkulasjon, men det er heller ikke sunt for hjernen vår. Vi er rett og slett avhengige av frisk luft, rolige omgivelser og fysisk aktivitet om vi ikke skal bli deprimerte eller ende opp med alvorlige livsstilssykdommer før vi engang er pensjonister. Turgåing er sett på som et godt alternativ til annen trening.

Ta deg tid til naturen

Om det er for langt eller upraktisk for deg å dra på en lang fjelltur eller oppsøke naturen på en annen måte kan du også la naturen komme til deg. En familie på Nesøya lagde drømmehagen de ønsket seg ved sitt eget hjem, og de har nærmest et feriested rett utenfor døren sin. Men det trenger absolutt ikke koste deg mye tid, penger eller planlegging å koble av på fjellet eller i skogen. Vi er heldige som bor her i Norge hvor vi ikke bare har en så frisk og vakker natur, men hvor naturen også er tett på oss. Selv om du bor i en av storbyene her til lands er ofte naturen bare en kort busstur eller biltur unna hjemmet ditt.

Fin det riktige fjellet for deg

Om du allikevel velger å reise litt lenger har du mye å velge fra. Og oversikten over de fineste fjellene og dalene i Norge er bare et Google-søk unna. Du trenger heller ikke ha mye erfaring og god stedsans for å ta deg en tur. Det finnes nok av områder i Norge som er merket og tilrettelagt for turer, og tilpasset både eldre mennesker og familier med små barn. Virker det overveldende med en 5 timer lang tur til en fjelltopp kan du jo alltids begynne i det små. Og når du kommer hjem igjen kan du sove godt i en myk seng eller en sovesofa som skinner. Det har du tross alt fortjent, og hverdagen venter på deg igjen i morgen.