Norge er et perfekt land for å dra på båttur. Det er vanskelig å virkelig si hvor man skal dra og hvilke steder man bør besøke med båten da det er så utrolig mange fine steder å dra på båttur. Det spiller egentlig ingen rolle om man drar til Sør-, Øst-, Vest-, eller Nord-Norge. Det viktigste er nok at man vil ut på vann. Når man har det ønsket må man først ta et valg om hva slags type vann man vil ut på. Er det ferskvann eller er det saltvann? Valget her avhenger av hva slags båt man i det hele tatt kan kjøre rundt med. Noen ferskvann er begrenset til båt uten motor mens andre ferskvann har veldig begrenset far og størrelse på båtene.

Dette er ikke noe problem og heller en måte for brukerne og virkelig vite hva som møter dem når de skal på tur. På havet er reglene annerledes. Det er begrensninger på fart når man er i visse områder og det er begrensninger på båtstørrelser. Disse størrelsene er ikke regulert etter hva myndighetene ønsker at du skal kjøre men heller ut i fra praktiske tilnærminger som: er havnen dyp nok til å legge til, er det for trangt å kjøre her, eller har sjåfør kompetanse eller førerkort på denne størrelsen?

Den mest brutale naturen i Norge finner man i nord. Her er det ingen tvil om at fjellene er store og havet er kaldt. Om sommeren kan det være veldig vakkert var samtidig som naturen er helt utrolig. Det er derfor viktig å sjekke været før man tar seg en tur på havet i nord. Sommarøy anbefales på det sterkeste. Øya ligger utenfor Tromsø og er en vakker båttur unna. Senja er også et annet veldig pent sted i nord. Her kan man legge til i Hamn. Lyngen er et siste sted man absolutt bør snu nesa når man er i nærheter. Her kan man få sett Lyngsalpene og annen vakker natur. Det er bare å snu båten etter ønske og natur.

Er man virkelig en tøffing kan man ro til Svalbard. Det ble første gang gjort for litt siden. Da rodde Tor med en vennegjeng fra Tromsø til Svalbard i en spesialbygd robåt. Det er imponerende.