Vi kan ikke være på sjøen hele året. Men det betyr ikke at vi ikke kan gjøre alt for at også hjemmet blir fylt med de marine gledene vi omringer oss med i sesongen. Stua er kanskje for lengst omgjort til en kahytt med styrbord og dekk.

Nå er det en kjensgjerning at alle er forskjellige, men 4 ting ser vi går igjen når folk som elsker båt skal tapetsere. Det går på ting som former, farge, mønster og nyanser. Man kan tapetsere på mange måter, men resultatet blir best om man gjør et godt grunnarbeid. La oss gjøre ett dypdykk inn på soverommene til båtfolk.

1.Former på tapeter

Båtfolk er joviale folk, og det ser vi gjerne når de skal pusse opp soverommene sine. Det blir både trivelig og lattermildt når de setter i gang. De liker tapeter for soverom som gjenspeiler alt som har med havet å gjøre. Enten det er små fisker, koselige båter eller bølgete hav så langt øyet kan se. Poenget for dem er at de skal kunne sovne med de beroligende tapetene og seile inn i “drømmeland” best mulig.

2.Farger på tapeter

Det er spesielt to farger som går igjen på soverommene til båtfolk. Den første sier seg selv. Det er nemlig blåfargen man finner i havet. Det er ikke noe som er bedre enn de dype blå fargene fra havet. Om det er fordi man blir beroliget av fargen vet vi ikke, men det er en sannsynlig årsak til det. Den andre fargen er selvfølgelig gul, for dem minner dem om sola og dens glansbilde i havet.

3.Mønster på tapeter

Det er kun noen få mønster som går igjen på tapeter hos båtfolk. Og det er ikke overraskende bølger. Bølgene har en beroligende frekvens som starter i bølgedalen og øker til 0 før den når bølgetoppen. Denne gjentakende sinus-bevegelsen er helt naturlig, men også helt nødvendig for at båtfolk skal sove godt i køya.

4.Nyanser på tapeter

Båtfolk elsker nyanser. Det er for å skape liv til tapetet. Det kan også være for å skape en annen dynamikk. Båtlivet er, spesielt for oss nordmenn en sesongbasert affære. En sommerflørt, et eventyr. Mens for andre er det hele livet. Ta med litt av det i hverdagen, så om bare for noen rolige stunder der søvn og restitusjon går hånd i hånd.

city-store