Vi som bor i Norge er velsignet med perfekt utgangspunkt for å tilbringe tid ombord i båt. De fleste av oss oss bor kystnært. Selv de på innlandet har i de fleste tilfeller tilgang på innsjøer og store vann. Felles for alle som liker å være ombord i båt på fritiden sin, er at de opplever tiden de tilbringer ute på sjøen nesten som meditasjon. Total avslapping og avbrekk fra stress og mas inne på land. Sjøliv byr også på bademuligheter, fart og spenning. I tillegg kan båteiere gå ut og sette garn og teiner eller fiske med snøre. Vi bør spise fisk helst 3-4 ganger i uka for å få i oss nok av den livsviktige Omega3-fettsyren. Det er mye bedre å få i seg viktige næringsstoffer gjennom ordentlig mat enn via tabletter og kapsler. Barn som får bli med foreldre og andre voksne på sjøen, lærer tidlig å tenke sikkerhet. En vakker dag kan denne lærdommen gjøre dem i stand til å redde eget og andres liv.

Sportsfisker ombord i båt

Ulike båter til forskjellig bruk og behov

Man kan ønske seg ulike typer båt alt etter hva man helst vil benytte dem til. En seilbåt kan være ideell for late dager til havs, samt kortere og lengre sjøreiser – med og uten flere enn deg selv ombord. Motorbåter får deg raskere fra A til B, men støyer og koster langt mer i drivstoff. Noen ganger er det optimalt å bare ro eller padle. Kajakk har aldri vært så populært som nå, og norske produsenter er blitt verdensledende. Med romslig bagasjerom eller lastegrind på biltaket, kan man enkelt frakte med seg kanoer, kajakker og oppblåsbare gummibåter, med og uten en liten påhengsmotor. Da er man plutselig heller ikke avhengig av å anskaffe permanent kaiplass til båten. å velge riktig båt handler både om behov, ønsker – og budsjett for anskaffelse. Går du for større båter kan en løsning være å gå sammen med slekt eller venner om å investere i en skikkelig båt. Ikke bare for å fordele kostnaden på flere. Når det er tid for neste vårpuss er det takknemlig å kunne invitere flere med på en jobbdugnad.

Kjøpe båt i lag med andre?

Et kjapt søk på finn.no viser at det gjerne ligger rundt 10.000 båter ute for salg. Tar man med alle nye båtene som forhandlerne ikke annonserer for salg på Finn, blir utvalget enormt å velge mellom. Å investere i båt kan koste fra kun et par tusen kroner til flere millioner. Jo mer penger du velger å investere, dess mer båt får du. Kunne du tenke deg en dyrere båt enn det sparekontoen din tillater i dag? Søk om lån uten sikkerhet hos Sambla nå og se hvilke lånebeløp du kvalifiserer til. Er dette nok til å oppfylle båtdrømmen din? Det er mange fordeler med å eventuelt kjøpe båt sammen med andre. Da er dere flere om vedlikeholdsarbeid og fordeling av kostnadene. Det andre aspektet er tiden din. Hvor mange timer og dager i løpet av en måned har du egentlig anledning til å være ute i båten? Har du medeiere, kan de også kose seg med samme båt når du selv ikke har tid til å være ombord.