Har du begynt å legge ferieplanene allerede og ønsker gjøre noen forandringer under årets tur? Det er mange måter å gjøre en utenlandstur mer innholdsrik, og å ta deler av ute på det store blå er en sikker vinner for hele familien. Og skal du ut på havet er det mye mer tilfredsstillende å kunne være sin egen skipper enn å være noens passasjer. Du får uendelig med frihet og kan dra hvor enn du måtte ønske, akkurat når du vil. Mens trendene peker på at vi søker personlig utvikling under reisen samtidig som at verden roper etter mer bevisste mennesker er det en nødvendighet å gjøre seg kjent med de forskjellige rutinene for en fin tur. Så for å kunne realisere dette, trenger du å vite hva du holder på med. Spesielt for de båtinteresserte som planlegger å leie båt i sommer trenger du ha gjennomført båtførerprøven for en sikker, vellykket ferie.

Førerkurs for hele familien

Skal du på båtferie er det mye som må vurderes og mange forberedelser som må gjøres før du kan dra. Det blir stadig strengere å leie båt i utlandet, og dette er en av mange grunner til å ta i bruk tilbudet om å få et båtførerkurs til hele familien. I tillegg er det stadig flere som krever å se internasjonale førerbevis, og er du født før 1980 er det stor sjanse for at du til og med mangler et norsk eksemplar. For å få internasjonalt båtførerbevis – ICC – må du ta båtførerprøven og en praktisk utsjekk. ICC står for International Cerfiticate of Competence. Du må også fylle ut en egenerklæring om helsen, hvor du bekrefter at du er fysisk og psykisk skikket for å føre en fritidsbåt. Det er også uheldig at bare én i familien, og det er som regel faren, vet hvordan man kjører en båt, mens de andre bare er passasjerer. I de fleste tilfellene bidrar moren kun til å legge til. Med dette familiekurset kan hele familien bidra.

Gjør årets båtferie trygg

For å unngå skader når man legger til og ellers er det viktig å fordele ansvaret om bord. Derfor bytter man på å være båtfører og å lese kart, holde utkikk og instruere båtføreren. Imens kan selvfølgelig eventuelle barn hjelpe til med alt annet praktisk som må gjøres. På denne måten kan man lettere holde fokus, og resultatet blir færre uhell og skader, både ute på havet og når man legger til ved havn. Skulle uhellet derimot alt være ute, kan man gå til nettsiden https://kry.no/ på mobil eller nettbrett, der man lettvint og umiddelbart får snakke med en lege og vite hva man burde gjøre eller ikke gjøre. Gjør årets båtferie trygg for alle og ta kurset for hele familien. Og skal du være helt sikker på at alt er som det skal kan du føre opp en sjekkliste med alt du har lært på kurset og passe på at alt er krysset av før du drar, samt søke opp artikler i det digitale arkivet, SEILmagasinet.

city-store