Havet spiller en stor rolle i vår historie. Her har mange slag funnet sted, historien blitt omskrevet og selv gudene regjert. Fra Poseidon i gresk mytologi til motorbåter og sommerkos, så har havet vært en del av vår historie. 70 % av jorda er tross alt dekket av hav, innsjøer og elver. Vann spiller en essensiell rolle i vår livssyklus, så det er liten tvil om hvor viktig dette er for oss. I tillegg gir vannet en helt egen ro. Det er kanskje dette aspektet som er aller best med havet. Her kan vi ture ut så langt vi bare vil til vi ikke ser land lenger, og føle på den friheten det innebærer å være langt unna andre mennesker.

Havets mystiske fred

Det er noe helt eget og deilig ved å være på havet. Mens du hører bølgene skvulper sakte, men sikkert mot bauen, og båten vugger lett frem og tilbake. Kanskje koser du deg på en øy, eller bare turer rundt i fjorden. Enten du er i fjorden, hjemme i byen eller på andre siden av verden på jordomseiling, så kan du nyte godene havet har å by. Kanskje er ikke temperaturen høy nok til at du kan nyte havet på samme måte, men det øde og skjøre havet her til lands har også sine goder. Dessuten kan du fiske kjent og kjær fisk her til lands.

Et sted for hele familien

Båt og hav er ikke bare fredfullt, men det er også perfekt som en familieaktivitet. Dette gir økt lykke i din familie sitt liv, kontra å bare sitte inne hjemme. Båt trenger ikke nødvendigvis å være så dyrt, og det å bare skaffe seg en mindre båt med en påhengsmotor og komme seg ut på havet kan være nok. Finn en billig båt til salgs, kle opp barna i klær fra kids brand store, og finn frem redningsvestene, så er dere klare. Det kan garanteres at dette eventyret vil være mye bedre enn noe som ville funnet sted hjemme.

Nyt havet mens du kan

Det er ikke til å stikke under en stol at havet er under angrep av plastikk og annen forsøpling. Mens vi ennå kan, så gjelder det å nyte havet til det fulle. Dette havet som har gitt oss så mye fortjener også at vi er forkjempere mot den plastikken som går i havet. Vær derfor varsom med plastbruken, enten du er hjemme eller koser deg midt på sjøen. Dette er ditt fredelige sted, der du kan gjøre alt fra å hale inn store fisker til å sole deg og bade med barna dine. Havet er et fantastisk sted å tilbringe din tid, og med en båt kan du gjøre mye rart der ute!

city-store