Hverdagen er stressende og dørgende kjedelig. Selv om du er seiglivet, så kan du virkelig ha behov for en avkobling. Noe som setter alt i perspektiv. Alle andre kan bare dra til sjøs, mens du heller finner på noe gøy, noe du kan leve lenge på. Men hva liker du best? Her er noen fikse idéer til hva du kan finne på.

Lag noe evigvarende

Vil du sette spor etter deg, så er det kanskje med noe som varer i millioner av år. Men hva skal det være og hva skal det være laget av? En diamant varer evig, men det gjør også grafén. Begge dannet av karbon-strukturer. Diamanter varer evig men koster flesk.

Seil din skute

Opplev skjærgården og lær deg alle knutene for å forankre båten. Har du ikke diamanter, så kan lån uten sikkerhet skaffe deg båten du har drømt om. Seil over de syv hav og opplev nye steder og andre kulturer. Det fins tusen fisk i havet, så seil din kos.

Finn den store kjærligheten

For som de to foregående forslagene, så vil kjærligheten gjøre deg lykkelig. Hvert fall for en stakket stund. Det kan være kjærlighet til et annet menneske, men også kjærlighet til å fiske eller gå på jakt. I bunn og grunn handler det om å gjøre det man vil.

Lær deg kokkekunst

For fikk du en fisk du aldri har sett eller hørt om før, så kan du bla opp i en bok om Norges fisker. Så kan du skape en helt ny og unik fiskesuppe som du vil bli verdenskjent for. Eller som bare hele familien elsker. Vart opp med de deiligste rettene etter spenstig kokkelering på kjøkkenet.

Vær familiens overhode

Kanskje du er for lite med barna dine og ikke gir kona di nok oppmerksomhet. Hold stå kurs. Ta avspasering og bruk heller tiden med dem. Lær barna om sjøvett eller marine delikatesser. Ta kona med på en finere restaurant og bad henne i sjampanje.

Dra til Champagne

For var ikke det våte element noe for deg, søk heller til de vakre vinrankene i Frankrike. Her hvor ekte sjampanje kommer fra. Du kan jo også søke etter Cava i Spania eller Prosecco i Italia, men uansett bølger landskapet seg slik som duvende krumninger på de store osean. Her kan du nyte godt vær, stillhet og et glass Bollinger eller to.

city-store